Egy nap Kína Budaörsön

2014. május 24-én, szombaton a budaörsi uszodába látogatók meglepetten torpantak meg a bejárat előtt várakozó sor láttán. A város hatodik alkalommal adott otthont a magyarországi kung fu rangos rendezvényének, a Magyar Chan Wu Bajnokságnak, szám szerint a tizenegyediknek.

A hagyományos oroszlántánccal kezdődő megnyitón részt vett Sánta Áron, Budaörs Város Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnöke, Guo Xiaoguang a Kínai Nagykövetség kulturális attaséja, Varga István siheng, a Magyar Chan Wu Szövetség elnöke, Fejér Gábor, a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség elnöke, Ye Hong Yong és Ye Zhen Yong Támogatók, Dr. Yu Fu Nian a Magyarországi Hagyományos Kínai Gyógyászati Egyesület elnöke, valamint Zhang Zhongwu a Magyar Chan Wu Szövetség tanára.

A két, budaörsi és a törökbálinti egyesület által hagyományosan szervezett eseményre a hazai versenyzőkön kívül hat országból érkeztek sportolók. A harminc egyesületből 240, 6 és 60 éves kor közötti, igazolt versenyző összesen négyszáz nevezést adott le 38 kategóriában. A közel negyven szervező rutinja minden akadályt és kisebb-nagyobb malőrt sikeresen küzdött le.

A díjátadó után a versenyzők és a nézők grandiózus gálaműsort tekinthettek meg. Az előadás a humor és a meglepetés mellett a látványos elemekben is bővelkedett. A szerzetesnövendékek fricskázó civakodása után nagyobb társaik törtek borsot egymás orra alá. Bár a színdarab északi és déli templomának diákjait vezető két szerzetes igyekezett a rendetlenkedőket megfegyelmezni, végül komoly erőfitogtatássá fajult a vita, ahol botok törtek és szilánkok repültek.

 

 

A kitörő káoszt a két templomvezető megjelenése fékezte meg. A diákok visszavonultak, a bölcsek pedig hagyományos teaszertartásra hívták meg egymást. A háttér hatalmas vörös selyem függönyén lejátszódó árnyjáték a narrációval egybekötve hitelesen és lényegre törően fogta meg a harcművészetek üzenetét – tiszteld ellenséged és tanulj általa! A belső békéhez a mélységes elfogadáson és a tiszteleten keresztül vezet az út.

A rendezvényről készült képek itt tekinthetők meg.

No Comments Yet.

Leave a comment