Jó hírek az őszi kungfus és sandás versenyszezonról

A Törökbálinti Sportegyesület (TSE) Shaolin Kungfu és Küzdősport szakosztályainak (www.shaolinstorokbalint.hu) versenyzői az elmúlt hónapban nem szűkölködtek az adrenalinban. A szeptember utolsó vasárnapján megrendezett házi bajnokság mellett október 11-én a Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség (HKF, www.hkf.hu) által rendezett 2014. évi Országos Bajnokság Érden tartott fordulóján, majd egy hónappal később, november 8-án, a Magyar bajnokságon is szép eredménnyel szerepeltek.

A törökbálinti verseny a szervezők egyfajta jutalomjátéka volt. A Törökbálinti Sportközpont először szolgált kungfus verseny helyszínéül és kiváló adottságainak köszönhetően elsőrangúan vizsgázott. A versenyzők és a közönség is kényelmesen, professzionális sportolási feltételek között tölthette el a verseny napját.

A hazai közönség előtt még a hazai pályának sem kellett lejtenie, hiszen a 30 nevezésből 22 alkalommal sikerült dobogós helyezést szerezni – mindezt úgy, hogy akár 15 sportoló is indult egy-egy kategóriában. A megjelent hét egyesület 67 versenyzője egyébként összesen 110 nevezést adott le.

Érden pedig az eredményességet még tovább sikerült fokozni, hiszen a megjelent 150 sportolóból 17 érkezett a TSE színeiben és a leadott 24 nevezésből tizenhatot a dobogón ünnepelt.

Az idei utolsó előtti megmérettetésen november 8-án indult a csapat, ismét Érden. Az éremtáblára 12 arany, 7 ezüst és 4 bronz került. Több sportolónk is magyar bajnoki címmel tért haza.

2014-ben egy utolsó, december 6-án, a Zimándy Igánc Általános Iskola tornacsarnokában tartandó “Mikulás Kupán” lehet újra találkozni versenyzőinkkel. Az egyesület egyébiránt továbbra is örömmel várja a sportág és a keleti harci-művészetek iránt érdeklődő iskolás- és felnőtt korúakat.

A II. 2014. évi Törökbálinti Házibajnokságon készült fotók itt tekinthetők meg.

A HKF 2014. évi Magyar Bajnokságának II. fordulóján készült fotókat itt lehet megtekinteni.

Oláh Roland rövidfegyver formagyakorlata

No Comments Yet.

Leave a comment