XII. Magyar Chan Wu Bajnokság

Vasárnap, március 28-án a Törökbálinti Sportközpontban szervezte meg a Törökbálinti Sport Egyesület (www.shaolintorokbalint.hu) és a Budaörsi Szabadidő és Versenyport Egyesület (www.gongfu.hu) a XII. Magyar Chan Wu Bajnokságot. A nyílt versenyen 6 ország 31 iskolájának 212 versenyzője adott le 387 nevezést. A szervezési feladatok hibátlan lebonyolítása mellett az egyesület versenyzői is jól szerepeltek: három aranyérmet, öt ezüstérmet, négy bronzérmet szereztek, és a nagy létszámú kategóriákban is jól szerepeltek, további helyezéseket érve el ezzel.

A verseny megnyitóján a Magyar Chan Wu Szövetség nagymestere, Shi Xing Hong adta át a törökbálinti egyesület edzőjének, Telegdy Ákosnak a sokévi munkával és sikeres vizsgával kiérdemelt jiaolian – tanári – oklevelet.

A reggel fél tízkor, hagyományos oroszlántánccal kezdődő versenyen egyszerre négy páston mérették meg magukat a versenyzők. A hagyományos kungfu és a modern wushu formagyakorlatok mellett sandaversenyzőket, azaz a kínai boksz művelőit is megtekinthette a szépszámú közönség.

A versenyt ezúttal a Mesterek Versenye zárta. A pusztakezes és a rövidfegyveres formagyakorlat alapján a bírók nem tudtak egyezségre jutni az első helyet illetően. Így Telegdy Ákos jiaolian és Kövér Kristóf Európa-bajnok hosszúfegyveres ráadás-bemutatója után léphetett az első helyezett a dobogóra.

A kungfusok következő hivatalos versenye árpilis 12-én, a Magyar Kungfu Szakszövetség országos bajnokságának I. fordulója lesz, melyet ezúttal Ercsiben, a városi Sportcsarnokban rendeznek meg. A törökbálinti érdeklődők pedig legközelebb a majálison tekinthetik meg az egyesületek közös bemutatóját.

 A rendezvényen készült fotók itt tekinthetők meg.

No Comments Yet.

Leave a comment